Publicerat den

Att träna hårt och njuta av det!

bergsklättring

Vi har alla olika saker här i livet som gör oss glada och för vissa av oss så är det hård och intensiv träning som är det bästa för själ och hälsa! Visst är det många som tror att man skämtar när man förklarar sin förkärlek för denna typ av träning, men som tur är så finns det också många som har samma intresse så att vi har ju varandra!

Jag har nog alltid gillat denna typen av träning och jag gillar verkligen att utsätta mig för nya saker som gör att jag får pusha mig själv. Det är ju så lätt att man hamnar i en träningsrutin där man bara står still och inte utvecklas alls och det är ju inte kul, tycker jag.

Det ena leder till det andra

bergsklättring

Jag gillar att hitta nya saker inom träning och när man väl har kommit in i att träna hårt och har bra uthållighet så kan man ju testa mycket spännande saker.

Ett exempel på detta är att jag nyligen började träna med en balansbräda. Balansträning är underskattat i de flesta sporter och med en balansbräda kan man stärka upp små muskler och leder i ben och fot. Detta leder till mycket bättre funktion i många sporter, inte minst bergsklättring. Hitta en bra balansbräda här.

Det här med att hitta personer som delar detta intresse och att hitta personer som är på samma nivå är kanske inte så lätt för alla, men jag har tur och har en sambo som är på samma nivå både vad gäller styrka och uthållighet. Många av våra kompisar tycker att vi är skvatt galna när vi väljer att åka och klättra i berg och utforska grottor när vi är lediga istället för att slappa på en strand eller åka på en weekend till en storstad i Europa, men detta är verkligen det som vi tycker bäst om att göra så då är det klart att vi väljer att göra det så fort vi får chansen!